Подслушването у нас не било работа на ЕП 19.04 | 13:22

Евродепутат на ГЕРБ се противи на дебата за незаконните СРС-та в Брюксел

От Филипа Тодева

Евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел заяви, че проблемът с подслушванията в България не бива да бъде работа на Европейския парламент.

Според Габриел Европейският парламент следи случая дотолкова, доколкото социалистите и либералите се опитват да го поставят на дневен ред.

"Европарламентът не е институцията, която трябва да се произнася по вътрешнополитически проблеми. Най-важното е, че в момента тече проверка. Изключително неприятно е такъв тип практика да се въвежда – докато прокуратурата и компетентните органи правят проверката, да се намесваме във вътрешен процес. Това не бива да бъде работа на Европейския парламент”, заяви Мария Габриел.

По нейно мнение ЕП може да се произнесе и по някакъв дебат, когато вече има резултат, и когато е свършила официалната работа.

"Това според мен не е хубаво послание, което излъчваме към колегите си тук, в Европейския парламент, защото този случай става ясно, че едва ли не в България тече проверка, но докато тече проверката, се намесва и още един участник в даването на оценки, а в този случай се поставя под съмнение независимостта на компетентните органи в България”, каза още тя.

Водещи

Най-четени