Пожар горя край курорта Черноморец 24.07 | 07:36

Няма жертви при огнената стихия в пълния с туристи морски курорт

От Деляна Петкова

Около 23 часа тази нощ във вилната зона чурноморския курорт Черноморец е избухнал пожар, съобщи Агенция "Фокус". Огънят е тръгнал от запалени сухи треви, изгоряла е една постройка, но за щастие ням пострадали при този инцидент.

Пожарът е в близост до къмпинг Свети Никола и се е подпалил в момент, в който курорта е пълен с туристи. Мястото е населено и има много постройки. От полицията са приканили хората да се оттеглят на безопасно място към плажната ивица.

Около половин час по-късно пожарът е бил локализиран и по-късно потушен. В гасенето са се включили пожарникари, гранични полицаи и жандармерия, а по думите на главен комисар Николай Николов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" не е имало паника сред хората и те са реагирали адекватно на разпоредбите на полицията.

При пожара е изгоряла една постройка, но хората от нея са изведени на безопасно място.

Огънят е овладян от два пожарни автомобила на созополската пожарна, които не са пожелали помощ от колегите им от Бургас. Мястото на пожара е отделено с просека, каза Цветелина Рандева, говорител на ОД МВР Бургас.

Водещи

Най-четени