Пожар пламна и край Сливен 27.08 | 15:02

Огнеборци, горски служители и военни се опитват да овладеят пламъците от сутринта

От iNews.bg

Пожар пламна и край Сливен. Пламъците са се разгорели сутринта между местностите Бармук баир и Батмиш. Огнеборците не са успекли да се справят сами и са помолили за помощ от близкото военно поделение. По искане на областния управител на Сливен военнослужещи от състава на Сухопътните войски се включиха в овладяването и потушаването на възникналия пожар. Модулната група, която е в състав от 25 военнослужещи от военно формирование 22 220 – Сливен се е отправила към района на пожара в 13:00 часа, съобщиха от Министерството на отбраната.

"Над 50 души участват в погасяването на пожара край Сливен", съобщи пред "Фокус" комисар Тошко Бързилов, началник на "Национален оперативен център" към ПБЗН. Той допълни, че огнеборците са започнали работа още сутринта. "В погасителните дейности участват над 30 пожарникари, около 20 горски служители, на място са 3 автомобила. Към момента няма данни за хората в близките населени места", поясни комисар Бързилов.

Във връзка с пожара в Кресненското дефиле той отбеляза, че и в момента там се работи по целия периметър и се надява огънят да бъде овладян.

Водещи

Най-четени