Пожарът в Хасковско е локализиран 31.07 | 17:31

Спасиха от огъня три села, сега се гасят огнища във вътрешността на пожара

От Филипа Тодева

Пожарът в района на хасковските села Брягово, Родопи и Любеново е локализиран днес в следобед. Общата му площ е 2 100 декара, засегнати са около 1200 общинска горска територия и 900 дка земеделски площи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изгорели са предимно сухи треви и храсти, има отделни участъци, в които пламъците са обхванали и широколистна гора. Над 250 пожарникари, военнослужещи, горски служители и доброволци работиха денонощно и не допуснаха пожарът да се разрасне и да стигне до близките села.

Още тази сутрин беше локализирано огнището до село Брягово. Преодоляна беше и опасността от навлизане на огъня в село Родопи. Привлечени бяха допълнителни сили на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението” от районните служби в областите Пловдив и Кърджали. Доброволци също се включиха в гасенето и охраняваха зоните, в близост до трите села.

Пожарникари, военнослужещи и горски служители продължават да гасят огнищата във вътрешността на пожара. Дейността на групите и координацията между тях се осъществява от кризисен щаб под ръководството на областния управител на Хасково. Решено е поетапно да се освобождават допълнителните сили и в района да останат пожарникарите от област Хасково.

Гасенето на огнищата ще продължи и през нощта. Специалисти от ОД МВР - Хасково работят по изясняване на причините за пожара, който възникна вчера в покрайнините на село Брягово.

Водещи

Най-четени