Полицай намери смъртта си в зверска катастрофа 01.04 | 18:35

Има още един загинал и един в тежко състояние

От Мая Александрова

Полицай и един от спътниците му са загиналите в жестоката катастрофа край врачанското село Баница. Третият пътник е в тежко състояние и след оказана му помощ във врачанската болница е препратен в столичния "Пирогов".

Инцидентът станал след полунощ. Пред идващата от Враца кола изкочила котка и вероятно при опит да я избегне, шофьорът рязко завил малко след завоя на влизане в селото. Колата изхвърчала от платното, ударила се в пънове край пътя и се преобърнала няколко пъти.

От зверския удар и тримата пътуващи изхвърчали от колата и били открити от пристигналия екип в нивата до смачканият до неузнаваемост автомобил.

На място загинали 40-годишният служител в РУП-АЕЦ "Козлодуй" Славчо Николов и 28-годишният Марин Йотов-Баката.

С комбинирана черепно-мозъчна травма, счупени ребра, прешлени и дясна ключица е тежко пострадалият 20-годишен Страхил Илиев. И тримата са от Бяла Слатина, пише в. "24 часа".

Преди да отиде на работа в Козлодуй Николов е работел като командир на отделение по обществения ред в районната полиция в родния си град. Местни твърдят, че бил пратен на работа в крайдунавския град като наказание заради недоказани връзки с контрабандисти на цигари.

Според запознати полицая взел колата от свой познат зъболекар, за да закара сина си до София, а катастрофата станала на връщане от столицата.

Преди да тръгнат на път тримата се събрали в белослатинско заведение, но все още не е ясно дали са употребявали алкохол.

Очевидци твърдят, че зад волана седнал Марин Баката. От полицията във Враца казаха, че все още не е установено от разследващите кой е бил шофьорът.