Полицейска стачка! Министърът обеща по-високи заплати, ама друг път 29.06 | 16:24

Синдикатите не се споразумяха с МВР, увеличение - евентуално от януари

От iNews.bg

Полицаите ще стачкуват! Синдикатите им не успяха да се споразумеят и ръководството на МВР за увеличение на заплатите на униформените. "Протести ще има, не се договорихме с вътрешния министър, заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов след среща във вътрешното ведомство, предаде бТВ.

Основното искане на синдикатите – вдигане на заплатите, е било обсъдено, но не се е стигнало до консенсус. Вътрешният министър Валентин Радев е заявил, че има желание да вдигне заплатите, но обещание за това не е имало.

Синдикатите имат резерви и към изплащането на левовата равностойност на униформите, които са си купували с лични средства. Преди дни лично премиерът Бойко Борисов заяви, че за летни униформи на полицаите и обезщетения се отпускат 10 млн. лв., а партия ГЕРБ също ще даде пари за това.

"Има диалог", обобщи министър Радев пред журналисти след срещата си със синдикатите. И обясни, че са се разбрали за униформите, а що се отнася до увеличението на заплатите – " това сега няма възможност и по този въпрос може да се работи евентуално след Нова година".

Водещи

Най-четени