Полицията накрак по време на храмовия празник на Троянския манастир 13.08 | 16:35

Целият наличен състав ще бди за безопасността на вярващите на Голяма Богородица

От Цанка Донкова

Успение на Пресвета Богородица, или Голяма Богородица (15 август), е един от най-големите християнски празници. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Вярващите търсят покровителството на Божията майка.

Успение на Пресвета Богородица е храмов празник и на Троянския манастир. Това е и причината всяка година на 15 август стотици богомолци да се стичат в светата обител, за да помолят за здраве и благоденствие на себе си и близките си.

Именно заради огромните тълпи хора, от полицията са решили, че са необходими по-сериозни мерки, за да се гарантира безопасността на посетителите. Целият наличен състав на Районното полицейско управление в Троян ще бъде ангажирано с охраната и опазването на реда в деня на храмовия празник на Троянския манастир. Това съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

В село Орешак ще бъдат изпратени и полицейски служители и от Ловеч. Ще бъде осигурена медицинска помощ и пожарна кола с екип. От входа на Троян до Орешак служители на сектор "Пътна полиция" ще следят за безопасността на движението. За дошлите с автомобили посетители на манастира и на традиционния панаир на занаятите са осигурени три паркинга, допълва БТА.

Кметът на село Орешак Христо Терзиев заяви, че при необходимост ще се осигурят още паркоместа. Той допълни, че в момента работници почистват местата, където ще са разположени търговците и занаятчиите.

Водещи

Най-четени