Полицията разкри мобилна лаборатория за наркотици в хотел в Слънчев бряг 14.08 | 19:00

От полицията припомнят, че за по-малко от месец на територията на Областната дирекция на МВР-Бургас са разкрити още две лаборатории за производство на наркотици

От iNews.bg

Полицията разкри мобилна лаборатория за производство на наркотици в Слънчев бряг. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Проверката е направена по сигнал. Той е бил за мобилна лаборатория, разположена в наета стая в хотел "Сънсет Бийч 3".

На място в момент на производство на наркотични вещества са задържани 27-годишния П.Д. от Свети влас, 21-годишния А.Р. и 21-годишния А.С., и двамата от Бургас. Намерени са и са иззети прекурсори, съоръжения за производството на опиатите, червен фосфор, тулол, йод и др. Открити са и метамфетамини, както и амфетамини.

Тримата младежи са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

От полицията припомнят, че за по-малко от месец на територията на Областната дирекция на МВР-Бургас са разкрити още две лаборатории за производство на наркотици - едната в Несебър - за производство на синтетични наркотици, а втората в Бургас - за производство на марихуана.

Несебърската лаборатория се помещаваше в жилищен апартамент. Там са задържани двама души, които са криминално проявени. От мястото е иззета мобилна лаборатория. Имало е вещества и съоръжения, предназначени за производството на опиати.

 

Бургаската лаборатория за наркотици се помещаваше в апартамент в жилищен комплекс "Славейков". Мястото бе пригодено за цялостен процес по производство на марихуана - засяване, отглеждане, поливане и сушене на готовата продукция. Жилището бе наето от 31-годишен бургазлия. 

Водещи

Най-четени