Пореден протст срещу насилието над деца 25.02 | 14:36

Демонстрациите днес достигнаха Русе, общината подкрепи родителите

От iNews.bg

Продължава серията от протетси срещу насилието над деца в училища и детски градини. Днес бе ред на русенци да организират такава демоснтрация. Въпреки студеното време, хората се събраха на площада пред общината и разпънаха плакати, за да изразят желанието си децата им да бъдат защитени чрез видеонаблюдение, предаде БГНЕС.

Родителите искат да се спре както физическата, така и словесната агресия срещу децата им, за да спокойни всички. Родителите са категорични, че трябва да има камери в занималните, за да се следи за поведението на персонала и да има постоянен контрол. Притеснени са от многобройните записи на насилие, изнесени в социалните мрежи и медиите. Лошото отношение към децата води до промяна в поведението и на самите малчугани,като ги прави по-агресивни. Децата трябва да се възпитават с търпение и любов, казват майките.

От общината напълно споделят исканията им, тъй като това ще защити и учителите от необосновани обвинения. В момента в 26-те детски градини в Русе работят 111 камери, но само на входовете, в коридорите и кухните. Въпреки че администрацията има готовност да постави незабавно камери и в занималните, все още в нито една група няма декларации за съгласие от всички родители, каквото е изискването по закон.

Водещи

Най-четени