Поредна неделя, посветена на протести в страната 17.03 | 09:38

В големите градове отново се организират демонстрации. В София тя започва в 11.00 ч.

От Диана Цветкова

Днес е поредният ден, в който инициативни комитети на протестиращи организират демонстрации срещу монополите в различни градове в страната.

Такава заявка е направена за всички по-големи градове, включително за столицата, където протестът е насрочен за 11.00 часа пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Очаква се по същото време в София да тръгнат още два лъча – от Орлов мост и от НДК. Във Варна събирането се организира по традиция пред сградата общината, в Пловдив протестът започва от Централната поща.

В София заради протеста се въвежда временна организация на движението, съобщиха от общината. От 11.00 до 14.00 часа ще бъде спряно движението по улиците, по които се очаква да мине протестното шествие на "Радикално крило на протестното движение” – от сградата на МИЕТ, по ул. "Г. С. Раковски”, по бул. "Цар Освободител” до сградата на Президентството.

Протестът ще се проведе извън зоната за сигурност на институцията, уточняват от Столичната община. СДВР ще осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

Водещи

Най-четени