Посолството на САЩ: Има опасност за атентат до х-л "Плиска"! "Няма риск!", отсече МВР (допълнена) 24.03 | 08:11

Сигналът е бомба в градския транспорт, качен е на Фейсбук страницата на мисията у нас, вероятно е фалшив, от американската мисия отказват коментар

От iNews.bg

Американското посолство в София е получило информация за потенциална заплаха срещу автобус от неопределена автобусна линия или линии в близост до хотел ""Плиска" в квартал "Изток". Това става ясно от Фейсбук страницата на дипломатическата мисия.

Отправено е предупреждение към американските граждани у нас да избягват района и да намират алтернативни маршрути за придвижване.

Според експерти обаче сигналът може да е фалшив и страницата на американското посолство да е хакната.

Главният комисар на МВР Георги Костов нито отрече, нито потвърди информацията на американската дипломатическа мисия. Пред Нова телевизия той обясни, че след призива за бдителност от страна на гражданите и службите заради терористичните атентати в Брюксел от вторник, са заваляли множество сигнали за опасност.

"Няма заплаха за сигурността на хората в района на "Плиска", нито изобщо за сигурността в България. Имаше такъв сигнал, но сме го проверили, но не е коректно да коментираме дипломатическо съобщение!, заяви Костов.

"Не коментираме текущи разследавния", са заявили категорично от американското посолство пред Нова телевизия, отказвайки всякакви подробности. 

Очевидно изобщо не става въпрос за хакване на сайта на департамента на САЩ у нас, нито за шега.

По-късно Столична община излезе с обръщение към шофьорите на градския транспорт с препоръка да са с повишено внимание за съмнителни лица и багажи.

Междувременно в района на хотел "Плиска" в столицата всичко е спокойно - хората чакат по спирките под дъжда, а автомобилите преминават по булеварда. На място към 9.15 часа има само една полицейска патрулка, предаде Нова телевизия.

Водещи

Най-четени