Почивката на полицаите била скъпа за МВР, но супер изгодна за униформените 04.09 | 06:58

Служителите на реда могат да отморяват за 10 лв. на ден

От Христина Рафаилова

Заслужената почивка на родните полицаи по време на отпуската излиза доста солено на МВР. Причината за това е, че най-скъпата ваканция за служителите на реда е 10 лв., съобщава "24 часа". Поради тази причина евтиното излиза скъпо за министерството, което покрива останалите разходи.  За тази сума те се радват на доста добри условия. За тази цена те могат да отморяват на море или планина в стая с климатик, телевизор и хладилник. 

Храната по време на ваканцията също е доста изгодна. В столовете на почивните станции супа, основно ястие и десерт излизат между  3 и 3,50 лв. 

Приятната почивка на полицаите струва 13 млн. лв. на МВР, които ведомството отделя под формата на дотации. Средствата отиват за поддръжка на базите и заплати на персонала. 

Хубавите неща разбира се не са достъпни за всички. Едва 1/5 от полицаите могат да ползват екстрите на ведомствената почивка.

Причината е, че базите във Варна, Несебър, Китен, Созопол, Боровец, Костенец, Велинград, Долна баня и Стрелча са с капацитет от 86 до 413 легла. Най-голямата е "Изгрев" в Созопол.

Преди време МВР шефът Цветлин Йовчев обясни, че част от базите може да бъдат продадени. 

Водещи

Най-четени