Превръщат кръгово кръстовище в Кюстендил в цветно пано 02.09 | 15:45

Движението се регулира от Пътната полиция

От iNews.bg

Движението по пътя Кюстендил - София се извършва в една лента заради катастрофа при 33-ия километър. От Пътната агенция апелират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Движението се регулира от Пътната полиция.
Междувременно възпитаниците на школата "Нови майстори" започнаха преобразяването на едно от най-оживените кръгови кръстовища в Кюстендил. То ще бъде превърнато в цветно пано, като бъде облицовано с цветна мозайка.
Кръгът на кръстовището с диаметър 9 метра ще бъде оформен като цветна композиция със звезда в центъра и орнаменти по радиуса. Материалите са закупени със средства на неправителствена организация, съдействала е и Общината. Възпитаниците на школата "Новите майстори" работят под слънцето и в неделя, за да успеят да завършат паното най-късно до вторник, без да се спира движението, поясни ръководителят им Евгени Серафимов.  
По думите му, кръговото кръстовище не търпи озеленяване като естетика, защото е с много малък диаметър. "Не може да се направи някакъв цветен килим, а пък е необходимо да е цветно петно, така че да се забелязва отдалеч, още като се влиза. Решихме да направим едно самоподдържащо се кръстовище, което нито ще се полива, нито ще се окопава, нито ще буренясва. Един цветен акцент на входа на града", разказа за инициативата Серафимов. 

Водещи

Най-четени