Предимно слънчево, привечер с превалявания в Западна и Централна България 26.04 | 09:02

Температурите продължават да са високи за сезона, максималните – 25-30 градуса

От iNews.bg

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове отново ще се развива купеста, над Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност, където на места до полунощ ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен, в Северозападна България – северозападен вятър. Остава топло, след обяд на места и горещо с максимални температури предимно между 25 и 30 градуса, в София 26, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане през деня бавно ще се понижава и привечер вече ще е около средното за месеца.

В планините преди обяд ще е слънчево, след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми. През деня ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд и привечер ще се увеличи купестата облачност, но да превали е малко вероятно. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са от 18-20 градуса в северните райони, до 24-26 в Бургаския залив. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени