Предимно слънчево, само по планините може да превали 19.04 | 09:01

Температурите ще достигнат 20-25 градуса, по морето – малко по-ниски

От iNews.bg

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. По-късно през деня облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните – предимно между 20 и 25, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за април.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но по-късно през деня облачността ще се увеличи и ще е по-често значителна. На места, главно в масивите в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 6.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но през деня вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 11-12. Вълнението на морето ще е 2 бала. Вечерта и през нощта срещу петък с ориентиране на вятъра от североизток, ще нахлува хладен въздух, от север на юг ще превали.

Водещи

Най-четени