Предотвратиха масово сбиване в софийския кв. „Факултета” 13.03 | 14:46

Свадата е започнала заради "дънеща" по нощите музика от кола

От Андриян Георгиев

Тази нощ около 0:30 часа пред къща на ул. "Вл. Куртев" в местността "Камбоджа” в софийския квартал "Факултета" напрежението между двама пияни граждани е започнало да се покачва.

Почти едновременно на тел. 112 позвънили жители на квартала, които сигнализирали за пиянска свада и масово сбиване. На мястото на инцидента пристигнали полицаи.

Идването на полицаите отрезвило настръхналите десетина мъже, привърженици на двамата опоненти, като с това било предотвратено разрастването на мелето, твърдят от МВР.

Според първоначалната информация разправията между съседите съответно на 50 години и на 28 години възникнала заради силно пуснатата от по-младия мъж музика, която се носела от тонколона тип "туба” на BMW-то му. Синът на по-възрастния мъж излязъл от дома си и направил забележка на 28-годишния мъж да намали озвучаването. След като пийналият мъж не се съобразил със забележката, двамата се скарали.

Бащата излязъл от къщи, за да ги укроти, но не успял. Минути след това заприиждали близки на двете страни. Започнал бой между опонентите, пострадали и двамата и били изпотрошени BMW-то и още един автомобил.

50-годишният е транспортиран в "Пирогов" с контузно-разкъсна рана, където след преглед е освободен. Задържан е за 24 часа.

В тежко състояние, с травми по главата, в интензивно отделение на столична болница е настанен 28-годишният мъж. Има опасност за живота му.

По случая се води досъдебно производство. И потърпевшият, и нападателите му били известни на полицията за кражби.

Водещи

Най-четени