Предсрочни избори до една година прогнозират от БСП 09.05 | 09:40

Най-важната задача пред новия председател е да работи за единството на партията, казва Калоян Паргов

От iNews.bg

До 1 година в България ще има предсрочни парламентарни избори. Такава прогноза изказа в ефира на БНР лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов. "Най-късно тези избори ще бъдат, вероятно, другата пролет по това време, тъй като процесите са много силни. Дали ще бъдат 2 в 1 или самостоятелни, зависи от самия политически процес и от това доколко управляващите ще смогват да удържат кормилото”, каза той.

Според Паргов управляващата "четворна коалиция е пагубна за България", а настоящият модел на управление на държавата – изчерпан. И точно затова трябва да има предсрочни избори.

По повод избора на Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП вчера Паргов заяви, че най-важната задача пред новия председател, но и пред всички тези, които носят отговорност като ръководители на различни равнища и членове на Националния съвет, е да работят и да се стремят към това единство. "Ние трябва да направим така, че българските граждани, които усещат, че живеят все по-лошо и безперспективно, да намерят път и да видят перспективата в това, което им предлага БСП”, каза Паргов.

Водещи

Най-четени