Предсрочни избори по време на европредседателството? 18.11 | 14:00

Дори и вътрешната опозиция на Нинова е готова да я подкрепи за свалянето на правителството

От iNews.bg

България може да се окаже принудена да проведе предсрочни парламентарни избори по време на председателството си на Съвета на ЕС. БСП се стяга за предсрочни избори. На пленума си "червените" ще обсъждат готовността на партията за властта, ако вотът на недоверие към кабинета мине. На заседанието на Националния съвет на партията ще бъде разгледано и организационното й състояние. Мненията са разнопосочни, но дори вътрешната опозиция на лидера Корнелия Нинова е склонна да я подкрепи в името на тази цел, предаде бТВ.

"Има създадена обстановка и избори трябва да има напролет. Това е за хората, не е за БСП", коментира Георги Гергов. "Винаги сме готови, но мисля, че още времето узрява. Вотът ще е след приемане на бюджета”, каза пък Стефан Данаилов.

Днес БСП трябва да реши и дали ще подкрепи предложените от ГЕРБ промени в давността на престъпленията, извършени по време на приватизацията, които ще наложат промени в Конституцията. Част от хората са притеснени по този начин да не се отвори основният закон и за други промени, но други подкрепят идеята.

Водещи

Най-четени