Представят биографията на Меркел в София 14.05 | 11:44

Книгата е част от поредицата „Власт и отговорност”

От iNews.bg

Изтъкнатият професор по приложна политология в университета Ковънтри Матю Квортръп проследява живота и политическия път на едно от най-разпознаваемите и влиятелни лица в съвременната световна политика: федералният канцлер на Германия Ангела Меркел. В книгата "Ангела Меркел. Непреклонната”, която е първата англоезична биография на лидера на германския Християндемократически съюз, ученият разглежда подробно пътя на настоящия канцлер на Германия още от детството до изборите в Германия през 2017 година и последиците от тях.

Освен известните факти от живота на Меркел, – че е израснала по време на комунизма в Източна Германия, че е изучавала природни науки и е първата жена-канцлер на Германия, от биографичното издание научаваме и за много, далеч по-неизвестни епизоди от живота й.

Книгата е част от поредицата "Власт и отговорност”.

Премиерата на "Ангела Меркел. Непреклонната” е насрочена за утре, 14 май (понеделник) от 18:30 часа в хотел "Маринела” (зала "Силует”). Представянето, в което ще вземат участие авторът на поредицата "Власт и отговорност” Свилен Спасов и директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева, ще бъде последвано от дискусия по темата.

Водещи

Най-четени