Предупреждение на "Дондуков" 2 след гафа с речта на президента 10.01 | 16:35

Само наказание за прессекретаря на Росен Плевнелиев

От Кремена Бедерева

Предупреждение за уволнение получи прессекретарят на президента.

Наказанието за Мария Иванова бе обявено от "Дондуков"2 10 дни след гафа със снимката на Колорадо в новогодишното обръщение на Росен Плевнелиев. 

"Тя е с официално предупреждение по административен път, което е съгласувано с Кодекса на труда", съобщиха от институцията. Така Мария Иванова пое официално вината за грешката, допусната при подготвянето и реализирането на приветствието.

При следващо сериозно провинение Иванова ще трябва да напусне екипа на Плевнелиев. Досието на прессекретаря ще бъде изчистено след година, показва справка в Кодекса на труда.

Потърсена за коментар, Иванова изказа благодарност на екипите на президентската администрация и на БНТ за положените усилия по реализирането на новогодишното слово на държавния глава в празничните дни преди Нова година.

Преди дни култовото предаване "Господари на ефира" връчи "Златен скункс" на прессекретариата на президента. Поводът култовата статуетката да се озове в ръцете на Мария Иванова - разбира се, бе гафът в президентската реч.

Иванова прие "скункса" и дори заяви съжаление за допуснатата нелепа грешка, която засенчи хубавите намерения речта на държавния глава да бъде по-различна от обикновено.

Гафът с новогодишното обръщение на Росен Плевнелиев предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и намери място в дневния ред на световни медии.

Вместо снимка на Пирин, се появи снимка на Скалистите планини в Колорадо, на място, на което президентът говори за красотите на българската природа, сред фоновите изображения, придружаващи речта му.

Освен това се появи и фотос на борсата в Ню Йорк, вместо на българската. Снимката трябваше да подплати думите на Плевнелиев, че независимо от световната криза, нашите доходи зависят най-много от това, което произвеждаме.

Служителка на "Балкантурист", поместила злополучната снимка на Скалистите планини сред фотоси на Пампорово на сайта на компанията, стана първата жертва след гафа с речта на президента Росен Плевнелиев в новогодишната нощ и бе уволнена.

"Много хора не си зададоха елементарния въпрос – президентът ли е техник, който седи зад един компютър, и сглобява някакви снимки”, коментира от своя страна президентът Плевнелиев, като обясни, че "сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях."

"Концепцията за новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители", закани се още президентът.

И дойде ред и за "наказание" -

Водещи

Най-четени