Президентът насъсква студенти срещу правителството 16.12 | 08:39

Според тях Плевнелиев се опитва да ги облъчи с инициативата „Младежка визия за развитие на България"

От Кремена Бедерева

Държавният глава облъчвал студенти. Това разкриват самите те пред в. "Всеки ден". Според тях президентът Росен Плевнелиев се опитва да ги облъчи под мотото на инициативата "Младежка визия за развитие на България".

Кандидат-висшисти разкриват, че с лекции уж по темата държавният глава ги обработва. "Може да се каже, че дори ни насъсква срещу сегашното правителство, така се почувствахме", споделиха студенти от Пловдив.

 

Президентът за втора година организира под своя егида т. нар. младежки съвети. Официално идеята е "да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие", както сочи пресслужбата на "Дондуков" 2. Пред студентите Плевнелиев развива тезата, че президентската институция трябва да се превърне в "стратегически център на дебати".

 

"Стратегията" на президента според присъствали на разговорите в Пловдив обаче била непрекъснато да се говори за протестите. В тази връзка Плевнелиев подчертавал, че 2013-а е година на гражданското общество, гражданската енергия била навсякъде. "От нас зависи да извлечем ползите", заявил държавният глава. Както и че не било достатъчно само да се повтаря, "че се намираме в остра политическа криза".

 

Присъствали на срещата си правят изводи, като свързват сегашните лекции на Плевнелиев с казаното в началото на ноември за Деня на будителите. Тогава президентът обяви студентите са будители, като това беше коментарът му за студентската окупация. И заяви: "Със сигурност протестите ще продължат".

Водещи

Най-четени