Президентът с тежки обвинения за ада край Своге 31.08 | 09:05

Навсякъде се вихри безнаказаност, заради това загиват хора, заяви държавният глава

От Ани Романова

"Трагедията край Своге извади наяве порочната система в обществените поръчки, в строителството и контрола над качеството на пътищата. Там навсякъде се вихри безнаказаност. Това се вижда и с невъоръжено око, но заради това загиват хора". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, преди да вземе участи да поздрави участниците  в Десетата генерална конференция на Балканския физически съюз.

"Мисля, че за пореден път ни се поднасят обещания и нови органи, а всички ние чакаме присъди. Независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош. Фактите са това, а някой е "изял" парите. Това не се е случило само в Своге. Ако нямаме най-сетне ефективни наказания, не можем да променим система", коментира държавният глава тежката катастрофа със 17 загинали край Своге.

Той отговори и на въпрос за катастрофата, при която баща му и триколка на инвалид в Харманли се сблъскаха. "Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент. За това си има съответните компетентни органи и всеки, независимо кой, трябва да носи отговорност пред закона при провинение. Факт е обаче, че през изминалите дни цели институции бяха впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали и с жертвите по пътищата, и с реалното състояние в застраховането, и срива на Търговския регистър, и спада на чуждестранните инвестиции, корупцията", каза Радев.

Снимка: Президентство

Водещи

Най-четени