Премахват незаконния плаж в Русалка 12.12 | 13:35

В началото на тази година със заповед на ДНСК са разрушени яхтено пристанище в комплекса и три малки басейна

От Кремена Бедерева

Със заповед на Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) във Варна започна премахването на незаконен плаж на пясъчна ивица във ваканционното селище "Русалка". Това съобщи директорът на дирекцията инж. Галин Баев, цитиран от БТА.

Изкуственият плаж е разположен върху осем бетонни пръстена, излети на брега на морето. Премахването му е разпоредено със заповед на ДНСК през миналата година, заповедта е обжалвана от концесионера на плажа "Паррус" ЕООД, но с определение на Административния съд в Добрич и Върховния административен съд заповедта на РДНСК е влязла в сила.

Директорът на РДНСК припомни, че в началото на тази година със заповед на ДНСК са разрушени яхтено пристанище в комплекса и три малки басейна. По думите му сега тече процедура за премахването на големия басейн, който също е незаконен. Нещата са в съда, смятам, че и там ще успеем.

В крайна сметка собственикът на "Русалка" трябва да разбере, че в тази държава има правила и закони, независимо дали са олигарси или обикновени хора, коментира инж. Баев. Според него следващите обекти, които подлежат на премахване, са терасите на дамбите в Балчик.

За тях има влязла в сила заповед, текат процедури за обжалване и предполагам, че до края на февруари ще имаме окончателно решение и ще започнем процедура за събарянето им, добави Галин Баев.

Водещи

Най-четени