Премиерът: Акции навсякъде – полиция, ДАНС и данъчни! Солено ще им излезе! 11.06 | 13:39

Борисов не смята, че туризмът ще пострада заради престрелката: „Сигурността в района на Слънчев бряг е гарантирана“, увери той

От iNews.bg

Навсякъде има акции – на полицията, данъчните, ДАНС, работи се върху седем заведения, които укриват приходи.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Панагюрище, като коментира престрелката в "Слънчев бряг", при която бе ранен подземния бос Димитър Желязков - Митьо Очите.

"Това, което си причиниха ще им излезе солено.. Този инцидент, който се случи е бил внезапен", посочи Борисов.

Премиерът не смята, че престрелката в "Слънчев бряг" ще се отрази на туризма, но намекна, че медиите у нас много раздухват случая:

"Ето сега в Гърция един от най-големия им медиен бос е убит, или взривил се, изгорял. Не се знае още от какво. Хайде отворете техните медии и вижте дали във времето на туризма и на летния сезон, как и по какъв начин е отразено. Направете сравнение", призова премиерът.

Бойко Борисов заяви, че сигурността в района на "Слънчев бряг" е гарантирана.

Министър-председателят е в Панагюрище, където се открива модерна болница. Заедно с него в Панагюрище са министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. На откриването присъстват депутати от Пазарджишки регион, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова и кметове. Откриването на болницата започва с водосвет.

След това Борисов каза, че благодарение на борбата с контрабандата има повече приходи в държавата, което позволява да се инвестират средства в такива модерни лечебни заведения.

"По времето на Орешарски нямаше шеф на митниците, дори журналистите не знаеха името му. Назначиха заместник-вътрешен министър за 2 часа, който сега чете декларации срещу мен в парламента. За 2 часа и после го махнаха", припомни министър-председателят. "Помните ли репортажите си от Общинска банка в София, помните ли че искаха и нея да съборят?  Само заради това трябва Орешарски да бъде разследван.  Добре че удържахме и този натиск, иначе щеше да падне и Общинска банка", добави Борисов.

Водещи

Най-четени