Призовават за бойкот на холандските стоки 02.03 | 18:52

Защото Холандия се явява препъникамък за приемането ни в Шенген

От Андриян Георгиев

От сдружението "Природата за хората и регионите” апелираха българите и румънците да бойкотират холандските стоки, докато двете държави не бъдат приети в Шенген.

"Призоваваме българите и румънците да престанат да зареждат в холандски бензиностанции. Да спрат да купуват тяхна козметика, зеленчуци и храни. И най-вече за предстоящия 8-ми март - да не се подаряват холандски лалета", се казва в позицията. 

"Не трябва повече да бъдем примирени с дискриминацията, която ни се налага от Холандия вече трета година за влизането ни в Шенген. Не бива да се приема обяснението, че това е заради малка холандска партия, която някак си се е домогнала до управлението там. Достатъчно много унижения сме допуснали през хилядолетната си история, за да си позволим и това. Нито сме второ качество хора, нито престъпността ни е по-голяма, нито границите са ни по-несигурни. И ние може да не сме съгласни с легализиране на дрогата и проституцията в Холандия, но не им пречим за това тяхно си решение", посочват още от "Природата за хората и регионите".

Според тях навечерието на националния празник 3-ти март било подходящ момент за подобна инициатива.

Водещи

Най-четени