Пристигнаха 197 от закъсалите гурбетчии в Швеция 28.07 | 11:27

Трима от сънародниците ни са били задържани на границата заради образувани досъдебни производства

От Георги Георгиев

Още 197 от български граждани, заминали за Швеция да берат боровинки без трудови договори, вече са на територията на страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

Първият от трите автобуса с шведска регистрация е пристигнал снощи около 21.30 часа на ГКПП – Видин. В него са пътували 69 от сънародниците ни. При извършения граничен контрол е било установено, че единият от пътниците е обвиняем по досъдебно производство. Той е предаден на районното полицейско управление.

На част от българските граждани – жители на Сливенска област, е бил осигурен автобус, а останалите са транспортирани до ж.п. гара Видин.

Други два автобуса с общо 128 български граждани са пристигнали тази сутрин около 03.00 ч. на ГКПП-Връшка. При последвала проверка били засечени още двама обвиняеми по досъдебно производство с наложена мярка за принудително довеждане.

Обвиняемите са били конвоирани до РУП – Кула. Останалите пътници били ескортирани на автобуси до гара Видин и към 06.00 часа сутринта са отпътували към родните си места.

В момента към Швеция пътуват 6 микробуса на МВнР и 2 автобуса на Министерството на отбраната. С тях могат да бъдат транспортирани общо 135 души.

В момента в Стокхолм се намират 62-ма сезонни работници, които са настанени в училище в близост до посолството, оборудвано с легла и душове. Други 52-ма души са в лагер в околностите на шведската столица.

Водещи

Най-четени