Присъда "Бежанка": Да изгубиш съпруга и сина си в една жестока война 24.09 | 16:42

Ще ви запознаем с потресаващата история на една бежанка в България

От Кристина Нешева

Въоръжените конфликти в голяма част от Близкия изток прокудиха милиони хора от домовете им, принудени да търсят спасение и по-добър живот в чужда държава. България е една от страните, които усещат товара на бежанската криза най-силно, след като хиляди бежанци напълниха лагерите в страната през последната година.

Затова днес се срещаме със самите тях - бежанците в България, и по-специално с жените сред тях. Ще ви запознаем с историята на една жена, която е изгубила най-близките си хора във войната в Сирия - съпруга, сина и едно от внучетата си. Покъртителната ѝ история е пример за невероятната сила на жената, преминала през редица житейски трудности. За куража на жената, която се бори за едно по-спокойно съществуване.

Наричаме я условно Тахира. Срещаме я на входа на бежанския лагер в Овча купел и тя с лека боязън се съгласява да говори с нас, но само при едно условие - че няма да покажем нито лицето ѝ, нито ще разкрием нейното име.

За да се запознаете с нейната история, вижте първия материал от поредицата Присъда "Бежанка": Да изгубиш най-скъпите си хора в една жестока война в Jenite.bg!

Водещи

Най-четени