Проверяват разговорите на Влайков след убийството във Виноградец 03.09 | 14:46

Разпечатката ще покаже дали той разговарял с близък прокурор от Пазарджик

От iNews.bg

Окръжната прокуратура в Пазарджик поиска разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков в нощта, когато по време на тържество беше застрелян нелепо 47-годишният собственик на ресторанта Наско Тонкев, съобщи БНР.

Разпечатката цели да установи дали наистина бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е провел разговор с прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

Според семейството на жертвата убийството не е станало нелепо и случайно и не е извършено от 6-годишно дете, както се твърди, че в неговите ръце се е озовал личния пистолет на Влайков и е гръмнал случайно. Жената и дъщерята на загиналия са категорични, че самият Лазар Влайков е стрелял и се опитва да набеди детето.

Те са сигурни, че Влайков се опитва да използва 6-годишното дете като изкупителна жертва. Според разказите им непосредствено след инцидента Влайков се е обадил на свой приятел прокурор, с когото често посещавали заведението на жертвата, вместо да позвъни на телефон 112.

 

Разследването по случая продължава. Междувременно стана ясно, че от ръцете на 6-годишното дете са взети натривки, които показват, че то е държало пистолета. Това обаче не доказва, че оръжието е било в него, когато е гръмнал фатално.

Влайков вчера беше освободен от ареста и срещу него към момента не е повдигнато обвинение.

Вчера, 2 септември, изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството на Влайков в партията и го призова да подаде оставка като председател на ообщинския съвет.

Водещи

Най-четени