Пролетна неделя, с температури до 15-16° 31.01 | 10:52

Нощес ще се заоблачи и ще превали дъжд

От iNews.bg

В неделя на много места в страната времето ще бъде топло, като на някои места ще достигне пролетни температури. Максималните температури ще са от 5-6° - в районите с по-трайна мъгла, до 15-16° на места в Предбалкана. Това показва климатичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

До обяд облачността ще е разкъсана, а на много места в равнините и низините ще е мъгливо. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е до умерен.

След пладне видимостта ще се подобри, но от север облачността ще се увеличава и вплътнява и през нощта срещу понеделник на отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб дъжд.

Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е малко по-ниско от средното за месеца. Над планините до обяд ще преобладава слънчево време, а след пладне облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи.

 

Вятърът ще е умерен и силен, по билото на Стара планина и бурен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, а на 2000 метра – около 1°. Над Черноморието облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник, на места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на въздуха ще е 10-12°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени