Пролетната зима продължава 21.04 | 08:30

На много места в страната ще продължава да вали, очакват се и гръмотевици

От iNews.bg

Днес ще е предимно облачно, ще превалява дъжд, в планинските райони и високите полета – сняг. Вечерта облачността ще се разкъса и намалее, а през нощта в повечето райони ще се изясни. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 7 и 12 градуса, в района на София ще е по-ниска – около 5.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец април и още ще се повишава.

В планините застудяването ще продължи. Ще е със значителна облачност, по върховете често ще е мъгливо. Ще превалява сняг, но вече ще е по-слаб и на по-малко места. До полунощ валежите ще спрат. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра – около минус 6.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад и заради него дневните температури ще са по-ниски, максималните ще са 8-12 градуса. Температурата на морската вода е 10-12. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в най-северните райони - до 4.

Водещи

Най-четени