Пролетта се върна с пълна сила и прелива в лято 29.03 | 08:02

От температури до нулата през ноща – до 16-21 градуса през деня

От iNews.bg

След временното застудяване пролетта не само се връща с пълна сила, но и ще се опита да премине в лято. Въпреки ниските температури през нощта, стигащи на места до нулата, през деня в сряда ще е отново слънчево и почти тихо време. Максималните температури в страната ще достигнат до 16-21 градуса. В София сутринта ще е около 1 градус, а максималната през деня ще достигне около 17 градуса. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца. Това показва прогнозата на НИМХ към БАН.

В планините също ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 12 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

По Черноморието времето ще бъде слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В четвъртък обаче вятърът от север-северозапад ще се усили. Облачността ще се увеличи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 17 и 22 градуса.

В петък ще бъде по-хладно, вятърът ще се ориентира от североизток. Над по-голямата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява, по-значителна ще се задържи над югозападните райони, където на отделни места ще превали слаб дъжд.

Водещи

Най-четени