Простреляха Перата в Бургас 27.06 | 09:17

Той е в болница, ранен е в краката

От iNews.bg

Във вторник вечерта е бил прострелян в краката Петър Низамов, известен с прякора си Перата. Негов приятел пусна новината като "опит за убийство" и публикува снимки на простреляните крака на Низамов в болницата, предаде БГНЕС.

Според официалната информация от МВР "около 22:10 часа във вторник в района на бл. 41 А в комплекс "Изгрев" в град Бургас, възниква инцидент, при който по първоначални данни в областта на краката е прострелян 32 годишния П.Н. (съвпада с името Петър Низамов, бел.ред.) от Бургас. Същият е откаран в УМБАЛ - Бургас, където му е извършена спешна хирургична интервенция. констатирани са две прострелни рани, но опасност за живота на потърпевшия по данни на медиците няма.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от служители на ОДМВР Бургас. Издирват се свидетели на инцидента, като предстои изземването на записи от камери, разположени в района."

Низамов се прочу като войнстващ националист с отрицателното си отношение и прилагане на насилствени действия срещу проникнали в България през границата с Турция бежанци и нелегални имигранти. Миналата година той попадна под ударите на закона заради удряне на телевизионен оператор по време на протестите в Асеновград. Тогава голяма част от местното население се вдигна на протест срещу ромско насилие, подкрепен от националисти, сред които Низамов.

В началото на 2017 година Перата бе посочен в доклада на Държавния департамент на САЩ във връзка със "случаи на насилие над имигранти, както и данни за извършване на криминални престъпления спрямо тях. Безредиците в бежанския лагер в Харманли от есента на 2016 г. също са споменати в доклада. Държавният департамент на САЩ обръща специално внимание и на действията на Динко Вълев и Петър Низамов – Перата по преследване и залавяне на мигранти у нас.

Водещи