Протестиращи изгориха билборд на Атака, от партията искат оставки 10.11 | 17:50

Според тях от МВР не са си свършили работата

От Гергана Златкова

Въпреки че по данни на МВР няма арестувани за безредици след протестите днес, от партия "Атака" смятат, че това е абсоютно необходимо.

В писмо до медиите от пресцентъра на партията изказват мнение, че е имало хора, които са проявили криминален вандализъм.

"За пореден път органите на МВР от 1-во РПУ – София бездействат, не задържат нарушителите на закона итолерират престъпността в столицата. Днес – 10.11.13г., около 16:00ч. протестиращи, които блокираха и двете платна на бул. "Цариградско шосе" , изгориха билборд с изображение на лидера на АТАКА Волен Сидеров и телевизия "Алфа". Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда.

До момента няма информация за задържани лица за разрушаване на частна собственост. Телевизия "Алфа” разполага с кадри, на които свидетел разпознава един от подпалвачите – Асен Генов.

Генов трябва да бъде незабавно задържан за криминален вандализъм.

ПП АТАКА настоява органите на реда да спрат да толерират вандалските прояви в столицата, да спрат да охраняват нарушителите на закона, да се намесват, когато стават свидетели на престъпления по смисъла на закона.", гласи съобщението.

Водещи

Най-четени