Протестиращи се скараха пред Президенството 01.03 | 13:48

Според граджаните на обществения съвет участват само подставени лица

От Ивелина Георгиева

Протестиращи се скараха пред Президентството преди началото на Обществения съвет, свикан от държавния глава.

Позициите им са разединени, защото част от тях са поканени да участват, а друга част – не.

Тези, които са ощетени откъм участие в съвета, поискаха оставката на президента, защото спред тях той не иска да чуе истинските им искания.

Съмненията им, че в Съвета има неподходящи хора и олигарси, също продължават.

Гражданите протестират срещу това, че президента е вкарал Съвета неподходящи хора, които са бивши служители на държавна сигурност и хора, които не са участвали в протестите, както и подставени лица.

Протестиращите са започнали подписка за оставката на държавния глава, като до момента са събрали едва 13 подписа.

Георги Ценов от Асоциацията на сираците в България подчерта, че ако ги поканят да участват в обществения съвет, подписката ще бъде прекратена и подписката за оставка.

Сред протестиращите имаше и представители на земеделнците, които заявиха, че техни представители няма, но за сметка на това има два представители синдикатите на МВР.

Протестиращите искат президента да не разпуска Народното събрание, докато не бъде променен Изборния кодекс, тъй като само политическата класа е готова за избори на 12 май, а народът не е готов.

Протестиращите настояха още всички магистрати и прокурори да се явяват на мажоритарни избори. Те искат Съдебната система да се разграничи от политиката и да бъде независима.

Водещи

Най-четени