Протестът в София поиска смяна на системата 18.11 | 15:29

Столицта е под полицейска обсада

От iNews

Около обяд в столицата започна протестът срещу високите цени на горивата и поскъпването на  застраховката "Гражданска отговорност". По предварителна информация към него трябваше да се присъедини и митингът, започнал преди това с искане за смяната на системата.

Пред събралите се на площад "Александър I" един от организаторите на протеста се обяви за промяна на системата: "Тези които ще взенат решенията, ще са от самите нас. Най-голямото постижение на системата е да отврати хората, така че да не искат да участват в нея. Системата трябва да тръгне от най-ниско ниво до най-високо, така че да може да взема решения".

Изключително засилено е полицейско присъствие в целия център на София. Най-много жандармерия има разположена пред Народното събрание, пред Министерски съвет, както и в околните улички.

Проблеми в организацията отложиха за неопределено време началото на националния протест срещу високите цени на горивата.

Срещу промените в Закона за вероизповеданията се обявиха представители на Християнската общност на протестантските вярващи и църкви, които провеждат молитвено шествие. 

И тази вечер ще се съберат майките на деца с увреждания, които смениха протеста си с присъствие, докато не бъде гласувана от Народното събрание оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Водещи

Най-четени