Пускат метростанция „Черни връх“ през юни догодина 22.12 | 16:28

Столичани да очакват задръствания и трафик от февруари, предупреди Фандъкова

От iNews.bg

Метростанцията на "Черни връх” ще бъде завършена и пусната в експлоатация през юни 2016 г. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус”.

В график се изпълняват довършителните дейности по метрото. Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7,5 км и трябва да бъдат завършени през 2019 г. "Моето желание е цялата линия на третия метродиаметър да бъде готова през 2019 г.”, посочи кметът.

В началото на януари общината ще представи организацията на движението заради налагащите се ограничения по столичните булеварди и свързаните с това затруднения, които по думите на Фандъкова ще бъдат "максимално малки".

При метростанцията на "Орлов мост" строителството обаче ще се осъществява при много тежки условия, призна тя. Въпреки това нямало да има съществено затваряне на движението. Другите метростанции пък ще се изграждат в стеснени градски условия.

Същинската организация на строителните работи по новите метроучастъци ще започнат в края на януари и началото на февруари. Затруднения в движението се очакват в края на февруари и началото на март, обясни кметът.

Фандъкова призова столичани да използват обходните маршрути. Най-тежко ще бъде преминаването по бул. "Патриарх Евтимий” и кръстовището му с бул. "Витоша” и по бул. "Гешов” при пресичането му с бул. "България”.

 

 

Водещи

Най-четени