Путин вероятно ще дойде след изборите 16.02 | 14:07

Поканата на Радев важи за цялата година

От iNews.bg

2018 г. е точното време руският президент Владимир Путин да посети България. Визитата вероятно ще бъде уговорена, след като приключат изборите в Русия, на 18 март. Това каза във Велико Търново руският посланик н.пр. Анатолий Макаров, цитиран от "Фокус”.

Той припомни, че отправената от държавния глава Румен Радев покана важи за цялата година, през която честваме 140 години от Руско-турската освободителна война.

"След изборите, които има в Русия на 18 март, ще бъде съгласувана дата за това посещение. Смятам, че визитата ще се състои. Сега е точното време за посещение на руския президент, тъй като последното му посещение беше през януари 2008 година – това са повече от 10 години", обясни Макаров.

Той посочи, че на 2 март у нас ще дойде патриарх Кирил, а ще има и посещение на парламентарна делегация по покана на Народното събрание.

"Ще дойдат представители на Руското военно-историческо дружество, на Руското историческо дружество. Така че ще има солидно руско присъствие на предстоящите празници в България", обобщи Макаров.

Водещи

Най-четени