Путин идва в България по покана на Радев 20.06 | 11:14

Визитата на руския президент у нас ще е през 2018 г.

От iNews.bg

Държавният глава Румен Радев е отправил покана към президента на Русия Владимир Путин да посети България. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

Радев е поздравил в телефонен разговор Путин и руския народ по повод отбелязването на Деня на Русия - 12 юни.

По време на двадесетминутния разговор, който се е провел по инициатива на българския президент, е била отбелязана дълбоката историческа и духовна връзка между българския и руския народ.

По повод навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, българският държавен глава е отправил покана към своя руски колега да направи официално посещение в страната ни през 2018 г.

Президентът Путин е благодарил за поканата и я приел, като точната дата на визитата предстои да бъде уточнена. Руският президент благодарил на президента Радев за приноса му за развитието на двустранните отношения, посочват от президентството.

По инициатива на руския президент е бил направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, и е било изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване, без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода.

Водещи

Най-четени