Първанов: Нямам лични амбиции за ръководството на БСП 16.01 | 08:25

"В Банкя никога не съм бил, не знам къде е къщата на Борисов", обяви президентът

От Кремена Бедерева

"Не смятам, че има война в БСП". Това обяви президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в ефира на bTV. 

От години наред не съм срещал Бойко Борисов, аргументира се той относно публикацията във вестник "Галерия", че е имало среща между тях двамата и има запис от разговора им. Първанов се зарече да съди вестника. "В Банкя никога не съм бил, не знам къде е къщата на Бойко Борисов".

"АБВ не води до разцепление в БСП, а ще отвори червената партия към други субекти. Няма никакво разцепление в БСП, никой от нас няма намерение да напуска партията. Това е шанс за правенето на една по-национална политика", смята Първанов. По думите му "Борисов и Станишев са в една хватка и са се скопчили".

Запитан защо не напусне БСП и не сформира своя партия, Първанов запита защо онези, които са работили за изборната победа, трябва да са виновни и да напускат партията. Според президента всеки се развива - той няма бележки върху развитието на Станишев за първите 5-6 години. Имали сме взаимни критики, не съм си спестявал бележките към него, коментира още Първанов.

"Аз нямам лични амбиции. Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП. Аз искам да помогна на БСП да се промени - идейно, трябва да има друга коалиционна политика", заяви Първанов, като даде като пример случващото се в Германия.

 

Водещи

Най-четени