Първанов няма да подкрепи Борисов за президент 19.06 | 17:11

За България „втори Плевнелиев“ е фатален, трябва й силен характер

От iNews.bg

"Партия АБВ няма да подкрепи Бойко Борисов, ако той се кандидатира за президент. На България й трябва силен и компетентен президент, достоен, с воля, енергия, с характер. Президент, от който българинът да не се срамува, а да се гордее. Повторението на модела "Плевнелиев" в новата ситуация би било фатално".

Това заяви бившият президент от БСП Георги Първанов, който е лидер на лявата партия АБВ, доскорошен коалиционен партньор в правителството.

Според Първанов ситуацията около морската флотилия в Черно море от последните дни "напомня за една отречена в историята практика на формирането на т.нар. Балкански пакт".

"Политиката на оси, триъгълници на Балканите, която е донесла много вреди на нашия регион. Защо трябва да има дрънкане на оръжие тук, на Балканите, в Черно море, вместо да се намери вариант, да си подадат ръка НАТО и Русия, така, както се очаква сега една среща на най-високо равнище. Европейската архитектура на сигурност е невъзможна без Русия", коментира пред БНР бившият държавен глава.

 

 

Най-четени