Първи вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ 17.01 | 09:16

Социалистите го внасят сами, от ДПС ще ги подкрепят при гласуването

От iNews.bg

БСП внася в парламента вота на недоверие към правителството. Темата е корупцията, припомня БГНЕС. Левицата внася самостоятелно първия вот на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов, въпреки че по-рано се очакваше това да се случи съвместно с ДПС.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ обаче обяви, че депутатите му ще подкрепят вота на недоверие, но ще направят това със свои мотиви и аргументи. Причината, поради която от БСП ще внесат сами вота, е заради принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Социалистите не са съгласни, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението на страната, както и с призива към медиите, гражданите и опозицията, да се пази стабилността и сигурността на страната.

Според Корнелия Нинова стабилност в държавата няма, няма в която и да е система – сигурност, здравеопазване, образование, доходи. "Ние искаме да гарантираме друг тип стабилност и сигурност на страната с абсолютно различен модел на правене на политика”, каза преди седмица лидерът на социалистите.

Водещи

Най-четени