Радан Кънев: Имитацията на реформи в България води до имитация на солидарност от партньорите ни в ЕС 31.08 | 12:03

България трябва да извлече ползи от кризата в Европа, подчерта лидерът на ДСБ

От iNews.bg

Днес дойде време за горчивото заключение - имитацията на реформи в България води до имитация на солидарност от партньорите ни в ЕС. Това се казва в декларация на депутатите от Реформаторския блок, които не подкрепят властта, представена от лидера на ДСБ Радан Кънев.

България трябва да извлече ползи от кризата в Европа, подчерта Кънев.

"Трябва да имаме активна политика на диалог и компромиси. Европа ще преживее тази криза, но за България е важно да извлечем ползи за сигурността и икономиката си от нея. Ние трябва да излезем от кризата като членове на Шенгенското пространство и еврозоната, а не като изоставаща периферия на един все по-консолидиран съюз", се казва в декларацията.

Време е да се запитаме защо това не се случва, защо се чува слабо гласът ни в Европа и защо управляващите ни се оплакват от липса на разбиране и солидарност, зададе риторичен въпрос Кънев. "Може би е време да обърнем погледа си към вътрешната политика. Днес дойде време за горчивото заключение - имитацията на реформи в България води до имитация на солидарност от партньорите ни",заяви председателят на ДСБ.

Водещи

Най-четени