Радан Кънев: Смени по върховете на службите ще има 05.03 | 09:47

Реформаторът е обсъдил с Бойко Борисов имена за нов министър на вътрешните работи

От iNews.bg

Смени по върховете на службите ще има. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев е получил уверението на премиера Борисов, че главният секретар на МВР и шефът на ДАНС ще бъдат сменени. Това заяви самият Кънев в кулоарите на парламента, цитиран от Нова телевизия.

Снощи двамата с премиера Борисов са провели разговор, в който министър-председателят е уверил, че реформите в сектора ще продължат, както и персоналните промени.

Това обаче не отменя оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. Кънев и Борисов са обсъдили имена за нов министър, той ще бъде от ГЕРБ, но все още не казват кой е.

"Неговото уверение и вярвам убеждение е, че в тази ситуация трябва да бъде сменен вътрешния министър и главния секретар, и шефа на ДАНС", коментира още Радан Кънев за срещата си вчера с премиера Бойко Борисов.

Кънев подчерта, че с Борисов са имали може би най-дългия разговор досега. "Той подробно изложи позицията си, че моментът за тази оставка е бил възможно най-неподходящия с оглед посещението на президента на Азербайджан, на шефа на ФБР. Това обуславя в голяма степен решението му да не продължава с министър Вучков. Като имаме предвид, че става дума за министър на ГЕРБ, не мисля, че би трябвало ние да се намесваме персонално във въпроса”, каза още Радан Кънев.

Водещи

Най-четени