Радан Кънев щял да бъде премиер камикадзе за 6 месеца 10.11 | 22:01

Бях готов да предложа 90% експертен кабинет, посочва лидерът на ДСБ

От iNews.bg

Правителството на Бойко Борисов вече е факт от няколко дни и работи. След много уговорки ГЕРБ и Реформаторският блок успяха да се разберат, а АБВ и Патриотичният фронт застанаха зад бъдещия кабинет. Оказва се обаче, че сегашният вид на правителството е било само един от вариантите, тъй като Радан Кънев е щял да бъде премиер, но само за 6 месеца. Това е заявил самият той в интервю за в. "24 часа".

Кънев е отговорил на предложението на Бойко Борисов да стане премиер само след ден размисъл, и то положително, но с уговорката, че ако това стане ще е своеобразен "политически покер”.

"Имах ясното съзнание, че това може да продължи не повече от 6 месеца, бях готов да предложа 90% експертен кабинет и като камикадзе да свърша каквото мога и да ходим на избори "2 в 1” догодина”, е уточнил политикът.

Според него, сегашният вариант на правителство няма да е за няколко месеца, тъй като е оглавено от лидера на първата партия по гласове на изборите.

Кънев обаче е отказал да прогнозира 4-годишен мандат на това мнозинство, като за него по–важно би било "всеки ден да вършим смислена работа”.

Водещи

Най-четени