Разбиха група за търговия с незаконно оръжие 15.05 | 17:40

Операцията е проведена на територията на Пловдив, Стара Загора и Видин

От Кремена Бедерева

Задържани са двама мъже, единият от които служител в РУ "Транспортна полиция”-Мездра, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията по разкриване на престъпната дейност, свързана с притежание и търговия с незаконно оръжие и боеприпаси, е проведена вчера от служители на ГДБОП и териториалните й звена в ОДМВР-Пловдив, Стара Загора и Видин. Операцията е реализирана под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

В резултат на внимателно планираните съвместни действия в Казанлък бил засечен лек автомобил, в който пътували Т.Ж. (56 г.) и 65-годишната Т.П.

Последвало претърсване на колата, в която спецполицаите открили два газови пистолета, преработени в бойни, и 100 бойни патрона. В жилището на жената те намерили други  два пистолета "Макаров” със заличени фабрични номера, окомплектовани с пълнители и боеприпаси за тях,  пистолет  "Берета” с пълнител, както и над 250 бойни патрона от различен калибър.

Същия ден във Видин е задържан и служителят на РУ ”Транспортна полиция”-Мездра. П.П. (45 г.). От дома му са иззети въздушна пушка,  преработена за стрелба с малокалибрени патрони, въздушен пистолет, също преработен за стрелба с бойни патрони, както и 170 патрона за него. Работата по случая продължава.

Водещи

Най-четени