Разбиха група телефонни измамници 24.03 | 20:04

Тримата мъже са задържани в Сливен, но са действали на територията на цялата страна

От iNews.bg

Група, занимавала се с телефонни измами, беше разбита от полицията. В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти на Районно управление "Полиция” – Сливен, под надзора на Районната прокуратура в града, са задържали трима мъже, участващи в схема за телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера, в хода на специализирана полицейска операция, около 12:30 ч. на територията на Сливен бил спрян за проверка лек автомобил "Ауди”, управляван от Н.Д./27г./от Ихтиман. В колата пътувал и 21-годишният А.С., също от Ихтиман. При претърсването на автомобила полицаите открили златни накити и 4800 лева. В хода на разследването било установено, че иззетите вещи са собственост на 68- годишна жена, станала жертва на измамна схема по сценарий "оказване помощ на органите на реда”. Тя хвърлила сумата и златото през терасата на жилището си. Малко по-късно бил задържан и третият участник - П.К./22г./, криминално проявен, също от Ихтиман.

В процеса на работа е установено, че мъжете са участвали в три измами на територията на Сливен, в различно съучастие те са действали и в районите на Дупница, Благоевград, Стара Загора, Пазарджик и др. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Водещи

Най-четени