Разбиха домашна наркоферма в Бургас 14.06 | 09:56

Задържаният отглеждал марихуана, имал и амфетамини

От iNews.bg

Поредна нарколаборатория, комбинирана с ферма за отглеждане на канабисови растения, бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас. В частен дом, разположен на ул. "Болярска" № 9, обитаван под наем от 41 годишния Г.Г. от Бургас, е открито пригодено и оборудвано помещение с всички необходими технически съоръжения за отглеждане на канабис. Намерени и иззети са осем саксии с канабисови растения (в различен стадий на растеж), както и халогенни лампи, вентилатори, влагоабсорбатори, термометри, барометри и др.

Открити са и четири стъклени буркани (всеки, съдържащ суха зелена растителна маса/марихуана), бурканче с жълто кристалообразно вещество (амфетамин), плик с бучка бяло прахообразно вещество (метамфетамин) и електронна везна. Общото количество на намереното наркотично вещество е: марихуана с общо тегло около 200 грама, метамфетамин (пико) - около 5 грама и амфетамин - около 12 грама.

Г.Г. е задържан за срок от 24 часа. Работата по цялостното документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Водещи

Най-четени