Разбиха още нова група наркодилъри 28.11 | 16:15

Шестимата вече имат и обвинения от прокуратурата

От iNews.bg

ГДБОП разби поредната група наркодилъри, действали в София. Специализираната прокуратура вече повдигна обвинения на шестима участници в организирана престъпна група за държане и разпространение на различни видове наркотици в столичните райони "Обеля", "Връбница" и "Надежда".

Петима от тях са задържани на 25 ноември т. г. при проведена специализирана операция на служители на ГДБОП на територията на София, реализирана под наблюдението на Специализираната прокуратура. Шестият от групата изтърпява наказание за наркоразпространение в Софийския затвор. По първоначални данни групата е действала организирано от март миналата година. Ръководителят й – Е.И.,  е осъждан два пъти за държане и разпространение на наркотични вещества и е излежавал наказания в Софийския затвор. Жилището, което е ползвал под наем до поредното си задържане, той ползвал и като склад за наркотици. При извършените процесуално-следствени действия в него са намерени и иззети близо 1,7 кг амфетамини в различни разфасовки, около 600 г марихуана , както и неголеми количества (под 10 г) хероин и кокаин. Открити са и прекурсори за производство на амфетамини. При личния му обиск са намерени 10 000 лв. Е.И. често "наемал" за улични дилъри непълнолетни лица, които са му осигурявали оборот до 1000 лв. на ден, но са получавали за това 20-30 лв. Непълнолетен е и един от обвинените за участие в ръководената от него престъпна група. В жилището на бабата на друг участник в групата са намерени и иззети 133,14 г марихуана. Наркотици, разпределени в дози за черния пазар, са открити и у другите задържани.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес,28 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях. На един е наложена "парична гаранция" от 5000 лв. заради направени самопризнания, на непълнолетното момче е наложен надзор от Детска педагогическа стая.

Водещи

Най-четени