Разбиха поредната нарколаборатория, този път в Сливен 01.02 | 16:18

Петима са в ареста, щракнали им белезниците по време на сделка

От iNews.bg

На 30 януари екипи на ОДМВР-Сливен от сектор "Противодействие на криминалната престъпност", Специализираното тактическо звено за бързи действия и сектор "Криминална полиция" към РУ-Сливен проверили адрес в квартал "Нова село" в областния град Сливен. На място, в момент на сделка са задържани трима мъже - криминално проявените Р.Д.(49г.), А.А.(36г.), С.Л.(29г.) и две жени, на 23 и 30 години, всички от град Сливен. В хода на процесуално-следствените действия полицейските служители иззели от задържаните около 30 г жълтеникаво вещество на кристали, реагирало при полевия тест на метамфетамин и около 15 г суха зелена листна маса канабис.

От мястото са иззети прекурсори и други вещества, предмети и компоненти, необходими за производство на високорискови синтетични наркотици. Петимата са задържани за 24 часа. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. С прокурорско разпореждане за 72 часа е задържан 49-годишният Р.Д., многократно регистриран и осъждан за разпространение и притежание на наркотични вещества. Работата по случая продължават разследващ полицай  и служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОДМВР-Сливен.

От началото на 2018 г. в поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани общо 45 д.  за притежание и разпространение на наркотични вещества. Образувани са 28 досъдебни производства. На територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица полицейски патрули ежедневно извършват проверки и  осъществяват контрол за противодействие на престъпления, свързани с наркотици.

Водещи

Най-четени