Развратният йеромонах Кирил от Троянския манастир отрече да е гей 01.12 | 18:05

Плащал ли си е за секс духовникът?

От Гергана Златкова

Не съм гей! Това отсече йеромонах Кирил пред Мартин Карбовски по TV7, който през седмицата се прочу със скандалния си запис по Skype, в който говори за гейовете в църквата с приятеля си Георги.

"Всеки трябва да бъде в църквата, защото църквата е една лечебница. Тя ще помогне на всеки. Не съм гей! Грешен съм", обяви йеромонах Кирил. Той добави, че всеки има право да бъде какъвто си иска.

"Аз не съм от бедно семейство. Пращал съм му пари на Георги, защото бе човек в нужда. Искаше да изкара курс за шофьори и започне работа. Въпросният запис, който скоро бе излъчен, беше като една торта подреден. Това бяха слепени неща от шест записа наредени един след друг", обясни Кирил. Попитан защо в разговора говори, че го боли дупето, Кирил безцеремонно каза:

"Аз имам хемороиди, но това няма общо с разговора. Отворете обявата на Георги и прочетете. Не съм хомосексуалист. Аз съм монах. Откровен човек съм, почтен човек." Попитан за думите си, че в манастирите има много хора с обратни наклонности, йеромонахът отговори:

"Думите са извадени от контекста. Говорим за стари, болни хора, които не могат да правят такива неща. И да има гейове, аз не знам." Йеромонахът признава, че разговорът, който бе пуснат, съществува, но липсват огромни части. "Много късно разбрах, че Георги е гей.

Аз исках да му помогна, но няма да застана с него на едно място. Аз исках да му помогна", добави той. По време на отговорите на йеромонаха Карбовски откровено го подиграваше, че е лъжец и е тъп, при което Кирил отговаряше свенливо.  Накрая водещият го призова да си свали кръста, който носи на врата.

"Този кръст ми е даден от дядо Максим и няма да го махна", завърши Кирил. В края на разговора със студиото се свърза и въпросният Георги, който разкри скандала. "Не съм го изнудвал. За какво ми даде 900 лева ли? Даде ми ги, за да наема жилище в София, за да живеем заедно. Той си плаща за секс", обяви Георги.

Журналистът накрая заяви, че има материал за гейовете в църквите, но от уважение нямало да го пусне сега, а идния месец.

Водещи

Най-четени